Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki megtudná ezt az egyenletet nekem oldani? Nem értek ezekhez a logaritmusos összefüggésekhez

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
6=40*e^-(8/x)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

6 = `40*e^-(8/x)`

`6/40` = `e^-(8/x)`

`ln(6/40)` = `-8/x`

x = `-8/(ln(6/40))` = 4,22
0