Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fogalmam sincs hogy kellene megoldani

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
430
Letudnátok vezetni ezt a feladatot? Nagyon nagy segítség lenne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az 1000Ft-ra lebontva árakat csak be kell helyettesíteni a keresleti függvénybe.

A kereslet a régi ár esetén: `f(150)=13,3333`
`150*0,97=145,5` tehát 145,5 eFt lesz az új ár.
a kereslet az új ár esetén: `f(145,5)=13,4364`
`frac{13,4364}{13,3333}=1,0077`, tehát a kereslet növekedése 0,77 %-os.
Módosítva: 6 éve
0