Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egoldanátok ezt a matek feladatot.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1303
Egy 10 cm oldalhosszúságú négyzetet megforgatunk az egyik átlóját tartalmazó forgástengely körül. Mekkora az így keletkező forgástest felszíne és térfogata, alfa és béta nyílásszöge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, feladat, Matematika, négyzet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Két kúp lesz, az alapokkal összefordítva. aminek az alapjának az átmérője `a*root()(2)`, magassága `a*root()(2)/2`, alkotója a.

a = 10 cm

A felszíne a két palást területe:

A = `2*r*pi*a` = `2*a*root()(2)*pi*a` = `200*root()(2)*3.14` = 889 `cm^2`

A térfogata a két kúp térfogata:

V = `2*r^2*pi*m` = `2*(a*root()(2)/2)^2*3.14*a*root()(2)/2` = `a^3*3.14*root()(2)/2` = 2220 `cm^3`

Nyílásszögek 90° és a másik is 90°, de ha kúpként nézzük, akkor 45°.
Módosítva: 6 éve
0