Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

12gy.X

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
559
Egy víz alatt haladó fénysugár koronaüveg tömbbel találkozik. A törési szög 19,6°. Mekkora a beesés szöge?
a megoldás (22,5°)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`beta` = 19,6°

Szükségünk van még néhány adatra:

A víz törésmutatója:

`n_("víz")` = 1,333

A koronaüveg törésmutatója:

`n_("koronaüveg")` = 1,52

`n_("víz")*sinalpha` = `n_("koronaüveg")*sinbeta`

`sinalpha` = `(n_("koronaüveg")*sinbeta)/n_("víz")` = `(1.52*sin19.6)/1.333` = 0,383

`alpha` = 22,49°
0