Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

12gy.III

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
841
A harmonikus rezgőmozgást végző test az egyensúlyi helyzettől a szélső helyzetig tartó távolság első felét 0,2 s
alatt teszi meg. Mennyi idő alatt teszi meg a távolság második felét? a megoldás (0,4 s)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
16
0



x = `x_(max)/2`

x = `x_(max)*sin(omega*t)`

`sin(omega*t)` = `1/2`

`omega*t` = `pi/6`

A szélső helyzet és az egyensúlyi helyzet között `pi/2` szögelfordulás van, a mi esetünkben `pi/6`, ez harmadannyi.

a `pi/6` szakaszt 0.2 s alatt teszi meg,

a `pi/2` szakaszt `3*0.2` = 0.6 s alatt teszi meg.

A maradék távolságot 0.6-0.2 = 0.4 s alatt teszi meg.
0