Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7gy.X

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
383
Egy nagy sebességű stroboszkopikus felvételről az olvasható le, hogy egy golfütő sebessége 55 m/s, mielőtt
megüti a labdát, ezután 40 m/s. Az ütő fejének tömege 20 dkg, a labdáé 46 g. Mekkora sebességgel üti el az ütő
a golflabdát? a megoldás(65,2 m/s)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

Lendületmegmaradás:

`m_1` = 0.2 kg

`m_2` = 0.046 kg

`v_1` = 55 `m/s`

`v_2` = 0 `m/s`

`u_1` = 40 `m/s`

`u_2` = ?

`m_1*v_1` + `m_2*v_2` = `m_1*u_1` + `m_2*u_2`

`0.2*55` + `0.046*0` = `0.2*40` + `0.046*u_2`

`u_2` = 65,22 `m/s`
0