Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7.gy.VI.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
490
Egy 4 m oldalhosszúságú négyzet egyik átlójának végpontjaiban egy-egy 2 kg-os, a harmadik csúcsban egy 3 kg-os
tömegpont van. Mekkora a negyedik csúcsban levő tömeg, ha a rendszer tömegközéppontja a negyedik csúcsba
futó oldalaktól 1-1 m távolságra van?
a megoldás (13 kg)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`m_1` = 2 kg

`P_1` = (0;0)

`m_2` = 2 kg

`P_2` = (4;4)

`m_3` = 3 kg

`P_3` = (0;4)

`m_4` = ?

`P_4` = (4;0)

`P_s` = (3;3)


`x_s` = `(x_1*m_1+x_2*m_2+x_3*m_3+x_4*m_4)/(m_1+m_2+m_3+m_4)` = `(0*2+2*4+3*0+4*m_4)/(2+2+3+m_4)` = `(8+4m_4)/(7+m_4)` = 3

`m_4` = 13 kg
0