Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6gy.Vll

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
512
Vízszintes jégfelületen 7 m/s nagyságú sebességgel csúszik egy 2 kg tömegű szánkó. Mekkora úton áll meg?
A jég és a szánkó között fellépő súrlódási együttható 0,1. a megoldás (24,5 m)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
v = 7 `m/s`

m = 2 kg

`mu` = 0,1

A mozgási energia megváltozása a súrlódási munkára megy el.

`DeltaE` = `1/2*m*(0^2-v^2)` = `1/2*2*-(7^2)` = 49 J

A súrlódási munka:

`W_(súrl)` = `F_(súrl)*s` = `mu*m*g*s` = -49 J

s = `W_(súrl)/(mu*m*g)` = `49/(0.1*2*10)` = 24,5 m

0