Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6gy.Xlll

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
510
Futás közben egy lépés megtétele alatt testsúly-kilogrammonként kb. 0,6 J energiát használunk el. Milyen
gyorsan fut az a 60 kg-os versenyző, aki 70 W teljesítményt „fogyaszt”? Tegyük fel, hogy a futó egy lépése 1,5 m
hosszú.
a megoldás (2,92 m/s)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
1,5 m-enként 0,6 J/kg az energiafelhasználás, ez a 60 kg-os versenyzőnél `60*0.6` = 36 J 1,5 m-enként. E = `Q/s` = `36/1.5` = 24 J/m

P = `W/t` = 70 W = 70 `J/s`

v = `P/Q` = `(70(J/s))/(24 (J/m))` = 2.916 `m/s`
0