Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

5gy.XI.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
674
Legfeljebb hány km/h sebességgel haladhat a kicsúszás veszélye nélkül a 300 m sugarú, vízszintes síkú körpályán a
gépkocsi, ha a tapadási súrlódási együttható értéke 0,2? a megoldás (88,2 km/h)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A centripetális erő és a súlyerő megegyezik.

`F_(cp)` = `F_s`

`m*v^2/r` = `mu*m*g`

v = `root()(mu*g*r)` = `root()(0.2*10*300)` = 24,5 `m/s` = 88,18 `(km)/h`
0