Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

5.gy.VI.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
758
Egy 0,5 kg tömegű fakocka vízszintes asztallapon nyugszik. A fakockát 4 N nagyságú erővel vízszintes irányban
húzzuk. Mekkora a kocka gyorsulása, ha az asztallap és a kocka közötti csúszási súrlódás együtthatója 0,3?
a megoldás (5 m/s2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`F_h` = 4 N

m = 0,5 kg

`mu` = 0,3

`F_h`-`mu*m*g` = `m*a`

a = `(F_h-mu*m*g)/m` = `(4-(0.3*10*0.5))/0.5` = 5 `m/s^2`
0