Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4gy.V

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
768
Egy rakétameghajtású szánkó tömege 500 kg. Álló helyzetből képes felgyorsulni 1600 km/h sebességre
1,8 másodperc alatt. Mekkora erőt fejtenek ki a rakéták a szánkóra? a megoldás (123456,8 N)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A test gyorsulására van szükségünk.

v = 1600 `(km)/h` = 444,4 `m/s`

a = `v/t` = `444.4/1.8` = 246,9 `m/s^2`

m = 500 kg

F = `m*a` = `500*246.9` = 123456,79 N
0