Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4gy.IX.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
427
Egy vízszintes lapon nyugvó 10 kg tömegű testet 110 N nagyságú erővel felemelünk. Milyen magasan lesz a test
2 s múlva? Mekkora lesz ekkor a sebessége? a megoldas (2 m, 2 m/s)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

Az emelőerő (110 N) és a súlyerő (`F_s` = `m*g` = `10*10` = 100 N) különbsége (=10 N) okozza a test gyorsulását.

`F_e` = `m*a`

a = `F_e/m` = `10/10` = 1 `m/s^2`

s = `a/2*t^2` = `1/2*2^2` = 2 m

v = `a*t` = `1*2` = 2 `m/s`
0