Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3gy.IX.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
609
Egy asztal lapja vízszintes, és 1,2 m magasan van a padló fölött. Egy csapágygolyó legurul róla, és a legurulás
helyétől vízszintes irányban 1,52 m-re éri el a padlót. (a) Mennyi ideig van a golyó a levegőben?
(b) Milyen sebességgel hagyta el az asztallapot? (0,49 s, 3,1 m/s)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Az 1,2 m magasról leeső golyó leesési ideje:

s = `g/2*t^2`

t = `root()((2s)/g)` = `root()((2*1.2)/10)` = 0,49 s

Ennyi idő alatt vízszintesen megtesz 1,52 m utat egyenletesen.

v = `s_x/t` = `1.52/0.49` = 3,1 `m/s`
0