Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3gy.VI

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
818
Egy testet 10 m magasságból 12 m/s kezdősebességgel függőlegesen felfelé elhajítunk. Rajzolja le a sebesség-idő
függvényt! Az indítás után mennyi idő múlva ér a legmagasabb pontba? Milyen magasan lesz ekkor a test?
a megoldas(1,2 s, 17,2 m)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
v = `g*t`

t = `v/g` = `12/10` = 1.2 s

s = `s_0` +`v_0*t` - `g/2*t^2` = 10 +`12*1.2` - `10/2*1.2^2` = `10+14.4-5*1.44` = 17,2 m

0