Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
3248
Negyedik tagja 7, Ötödik tagja -5. Mennyi az első tagja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel 7-12=-5, ezért a sorozat differenciálja -12, innen már vissza lehet fejteni minden képlet nélkül:

a₃=19, a₂=31, a₁=43, tehát a sorozat első tagja 43.
Módosítva: 9 éve
0