Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2gy.XIV.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1241
Egy repülőtéri terminálban mozgójárda segíti az utasokat egy hosszú folyosón. Anikó nem használja a
mozgójárdát, így 150 másodperc alatt ér végig a folyosón. Béla, aki egyszerűen viteti magát, 70 s alatt teszi meg
ugyanazt a távot. Csilla fellép a mozgójárdára, úgy gyalogol végig a folyosón. Mennyi időbe telik ez neki, ha
ugyanolyan gyorsan tud gyalogolni, mint Anikó? a megoldas (47,7 s)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
x `m/s` sebességgel halad a mozgójárda.

A halad v sebességgel, az s utat `t_A` = `s/v` = 150 s

B halad x sebességgel, az s utat `t_B` = `s/x` = 70 s alatt teszi meg

C sebessége (v+x), az s utat `t_C` = `s/(v+x)` idő alatt teszi meg.

`v/s` = `1/70`

`x/s` = `1/150`

A kettő összege:

`(v+x)/s` = `1/70` + `1/150` = `1/47.73`

`t_C` = `s/(v+x)` = 47,73 s
0