Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2gy.V

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
602
Egy hajóskapitány azt tervezi, hogy 120 km-re északra hajózik. Egy váratlan vihar azonban 100 km-re keletre
sodorja a hajót a kiindulás helyétől. (a) Milyen messzire és (b) milyen irányba hajózzon a kapitány, hogy elérje
eredeti célját? a megoldas (156 km, az északi iránytól keletre 39,8°-kal)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Pitagorasz tétel:

c = `root()(a^2+b^2)` = `root()(100^2+120^2)` = 156,21 km

`tgalpha` = `100/120`

`alpha` = 39,8 °
0