Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
497
Adott egy l₁=3cm élhosszússágú cink kocka, amelynek belsejében l₂=1cm,szintén kocka alakú üreg található. Ismerve pzn=7150 kg/m³, g=9,8N/kg, számítsd ki :
a) a tömör rész térfogatát
b) a kocka tömegét
c) a kocka súlyát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A teljes térfogat:

V = `l_1^3` = `3^3` = 27 `cm^3`

A levegő térfogata:

`V_l` = `l_2^3` = `1^3` = 1 `cm^3`

A tömör rész térfogata tehát

`V_t` = V - `V_l` = 27 - 1 = 26 `cm^3`

A kocka tömege:

m = `rho*V_t` = `7.15*26` = 185,9 g = 0,1859 kg

A kocka súlya:

G = `m*g` = `0.1859*9.8` = 1,822 N
0