Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
435
Egy V=0,008m³ térfogatú kockát k=1000N /m rugalmassági állandójú dinamóméterre akasztunk. Ismerve a rugó megnyúlását Δl=15 cm, határozd meg :
a) az alakítóerőt
b) a kocka súlyát
c) a kocka tömegét (g=10N/kg)
d)a kocka anyagának sürűségét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a,

A testre ható erők a nehézségi erő és a rugóeró, ezek egyensúlyban vannak.

b,

`Deltal` = 15 cm = 0,15 m

F = `k*Deltal` = `1000*0.15` = 150 N a kocka súlya.

c,

F = `m*g`

m = `F/g` = `150/10` = 15 kg a kocka tömege.

d,

`rho` = `m/V` = `15/0.008` = 1875 `(kg)/m^3` a kocka sűrűsége.
0