Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
480
Mekkora lendülettel ér földet a 3m magasról lepottyanó 40 dkg-os alma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A lendületéhez a sebességére van szükségünk.

v = `g*t`

t = `v/g`

s = `g/2*t^2` = `g/2*(v/g)^2` = `v^2/(2*g)`

v = `root()(2*s*g)` = `root()(2*3*10)` = `root()(60)` = 7,75 `m/s`

I = `m*v` = `0.4*7.75` = 3,1 `(kg*m)/s`
0