Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni??

Főoldal » Középiskola » Matematika
476
Egy cipő árát néhány hétig 10%-kal olcsóbban árulták. Az akciót követően visszállították az eredeti árát. Hány százalékos volt az akció utáni áremelés.
Elmagyarazná valaki hogy kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Százalék ár, Akció áremelés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A cipő ára volt x Ft.

10%-kal csökkent az ára, akkor az ára lett x-`(10/100)*x` = x-0,1x = 0,9x

A 0,9x Ft a 100 %

Az x Ft hány % ?

% = `x/(0.9x)*100` = 111,11 %

100 %-ról 111,111 % lett, akkor az akció utáni áremelés 111,11 -100 = 11,11 %-os volt.
0