Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület

Főoldal » Középiskola » Fizika
5325
Egy görkorcsolyán álló tanulónak szemből 3m/s sebességű, 6kg-os medicinlabdát dobunk.Mekkora sebességgel fog az 50 kg tömegű görkorcsolyázó haladni ,miután elkapta a labdát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ik=m1*v1+m2*v2=(m1+m2)*u
50kg*0m/s2+6kg*3m/s2=(50kg+6kg)*u
u=0,3214m/s2 ez lesz a korcsolyázó tanuló sebessége.
1