Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusz tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
a 3324-es a feladat, de sajnos még azt sem tudom hogyan álljak neki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3324

a = 18 N

b = 42 N

`gamma` = 87°54' = 87,9°

Koszinusz-tétel:

`c^2` = `a^2` + `b^2` -`2*a*b*cosgamma` = `18^2` + `42^2` - `[2*18*42*cos(87.9)]` = 2032,6

c = 45,08 N = `F_e`
0