Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jól csináltam ezt a feladatot fizikából?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
520
A vezetőben 25mA-es erősségű áram folyik. Mekkora az 1 óra alatt átáramló elektronok együttes töltése?
Én így csináltam:
I=25mA=0.025A
t= 1 h=60min= 360s
Q=?

Q=I*t
Q=0.025*360=9C

Jól csináltam? Vagy teljesen rossz az egész? vagy még kéne valamit csinálnom?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 8.osztály, áram
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1 óra nem egészen 360 s, legyen inkább 3600 s. Csak ennyit kell még csinálnod és nyilván tízszer annyi lesz az eredmény.
0