Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Ha kérhetem akkor “dedosan” eltudnád magyarázni ,hogy utána egymagam is boldoguljak :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Használd a koszinusz-tételt:
c^2 = a^2 + b^2 - 2 * a * b * cos(y)

y: (a két megadott oldal által bezárt a szög) -> 120°
a: (egyik megadott szög melletti oldal) -> 5
b: (a másik megadott szög melletti oldal) -> 8
c: (a megadott szöggel szemben levő oldal) -> ?

Ezeket helyettesítsd be a képletbe -> c= negyzetgyok(5^2* + 8^2 - 2 * 5 * 8 * cos(120°)) = negyzetgyok(25 + 64 - (- 40)) = negyzetgyok(129) = 11.38

-> 11.4 (kerekítve)

ui.: ^2 <- ezek a négyzetet akarják jelölni.
1