Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
543
(x × y‐³)‐² (x‐¹)⁵
-------‐------- × --------- = ?
x‐⁴ × y‐⁴ (1/y)‐²

‐⁴ =mínusz negyediken
/ = osztás (rövid per jel)
----- = hosszabb per jel
× = szorzás
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Na bocsánat, elcsúszott
0

Csatoltam képet.
0

= `(x^(-2)*y^6)*(x^4*y^4)*(x^(-5)*y^(-2))` = `x^(-2+4-5)*y^(6+4-2)` = `"y"^8/"x"^3`
0