Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

12gyXXI.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
612
Egy lencse elé, tőle 32 cm-re egy tárgyat helyezünk. A kép egy, a lencse mögött 8 cm-re levő ernyőn jön létre.
(a) Mekkora a lencse fókusztávolsága? (b) Mekkora a nagyítás? (c) Gyűjtő- vagy szórólencséről van szó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`1/t+1/k=1/f`
`1/32+1/8=1/f`
`1/32+4/32=1/f" ⇒ "1/f=5/32" ⇒ "f=6,4 \ cm`
`N=k/t=8/32=0.25`
Gyűjtőlencséről, szórólencsének nincs valódi képe.
0