Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

12gyVIII.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
413
.Egy nátriumlámpa keskeny fénynyalábja, melynek hullámhossza 589 nm, 35°-os beesési szöggel vízfelszínnel
találkozik.
(a) Mekkora lesz a törési szög? (b) Mekkora a fény sebessége vízben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
n = `sinalpha/sinbeta`

`sinbeta` = `sinalpha/n` = `sin35/1.33` = 0,431

`beta` = 25,54 °

c = `3*10^8` `m/s`

n = `c/c_0`

`c_0` = `c/n` = `(3*10^8)/1.33` = `2.26*10^8` `m/s`
0