Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

11gyVIII.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
587
Mennyi hőre van szükség ahhoz, hogy egy 40 g-os jégkockát -10°C-ról 110°C-ra melegítsünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`Q=c_"jég"*m*ΔT_1+L_0*m+c_"víz"*m*ΔT_2+L_f*m+c_"gőz"*m*ΔT_3`
`ΔT_1=10\ K" "ΔT_2=100\ K" "ΔT_3=10\ K`
A többi függvénytáblázat...
0