Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani ezt a 11.es matematikai Logaritmusos feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1022
log3(2x+10) = log3(x+1)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
log3 (2x+10)=log3(x+1) (nem így van a feladat, ha így akkor:)

K: 2x+10>0
x>-5

x+1>0
x>-1

log3 (2x+10)=log3(x+1)
a logaritmus függvény szig.mon. jellege miatt:
2x+10=x+1
x=-9
A kikötés alapján nincs megoldás
1