Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4gy.XII

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1066
Egy lift mennyezetéről lámpa lóg egy kábelen. A lift lefelé haladt, de már fékez 2,4 m/s2
gyorsulással. (a) Mekkora
a lámpa tömege, ha a kábelt feszítő erő 89 N? (b) Mekkora a kábelt feszítő erő, ha lift ugyanilyen gyorsulással
lefelé gyorsít?
A megoldás (7,18 kg, 54,5 N)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1

`F_e` = `m*g`+`m*a` = `m*(g+a)` = 89 N

m = `F_e/(g+a)` = `89/(10+2.4)` = 7,18 kg


`F_e` = `m*g`-`m*a` = `m*(g-a)` = `7.18*(10-2.4)` = 54,55 N
0