Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.osztaly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1567
Mennyi vizet kell öntsünk 3 liter 80%os ecethez, hogy 35%os ecetet kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
nemtudom
-2

X L %
E. 3 80 (ecet)
V. x 0 (víz)
K: x+3 35 (keverék)

#
80*3+0x=(x+3)*35
240+0=35x+105 /-105
135=35x /:35
3,86=x (kerekítve)

V: 3,86 liter vizet kell öntsünk.

# nem tudom hogy kérik-e de ha igen akkor írd első sornak ezt is:
3*80:100+x*0:100=(x+3)*35:100
Az :100-alt tört alakban írd az előtte álló szám alá, én nem tudtam itt így csinálni.
0