Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek ebben a feladatban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 18

`a_2` = `a_1*q` = 27

q = `27/a_1` = `27/18` = `3/2`


`a_4` = `a_1*q^3` = `18*(3/2)^3` = 60,75

`a_(10)` = `a_1*q^9` = 691,98

`a_(25)` = `a_1*q^(24)` = `18*(3/2)^(24)` = 303014
0