Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Kérlek segítsetek a megoldásban. Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
100 kg dinnyében volt 99 kg víz

Elpárolgott valamennyi víz (x kg):

100-x kg dinnyében van 99-x kg víz

100 kg dinnyében van 98 kg víz.

Egyenlet:

`100/(100-x)` = `98/(99-x)`

Keresztbeszorzunk:

100(99-x) = 98(100-x)

9900-100x = 9800-98x

Egy oldalra rendezzük az ismeretleneket és a konstansokat:

100 = 2x

x = 50

A dinnye új tömege 100-50=50 kg.
0