Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lehet-e 2019 egymást követő egész szám összege prímszám?

Főoldal » Középiskola » Matematika
500
Lehet-e 2019 egymást követő egész szám összege prímszám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem, mert az egy számtani sorozat összege, lesz benne egy szorzat:

`a_1` = x

d = 1


`S_(2019)` = `((a_1+a_1+2018d)*2019)/2` = `((2x+2018)*2019)/2` = `(x+1009)*2019`

Ráadásul már a 2019 sem prímszám.
0