Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség, nem értem!

Főoldal » Középiskola » Kémia
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_("karbamid")` = 60 `g/(mol)`

100 g oldatban van 6 g karbamid

V = `m/rho` = `100/1.1` = 90,9 `cm^3`

90,9 `cm^3` oldatban van 6 g karbamid, ami `6/60` = 0,1 mol

1000 `cm^3` oldatban van `1000/90.9*0.1` = 1,1 mol karbamid

c = 1,1 `(mol)/(dm^3)` = 1100 `(mol)/m^3`

T = 22 °C = 295 K

`pi` = `c*R*T` = `1100*8.314*295` = 2697893 Pa = `2.7*10^6` Pa
0