Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek ennek a feladatnak a részletes megoldásában!

Főoldal » Középiskola » Kémia
378
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`pi` = `9.2*10^5` Pa

T = 25 °C = 298 K

`pi` = `c*R*T`

c = `pi/(R*T)` = `(9.2*10^5)/(8.314*298)` = 371 `(mol)/m^3` = 0,371 `(mol)/(dm^3)`

1 `dm^3` oldatban van 0.371 mol anyag

Ennek a tömege:

m = `rho*V` = `1.1*1000` = 1100 g

1100 g oldatban van 0,371 mol anyag

100 g oldatban van `100/1100*0.371` = 0,0337 mol oldott anyag.

ugyanakkor

100 g oldatban van 6,5 g oldott anyag.

Az oldott anyag 0,0337 molja 6,5 g

Az oldott anyag 1 molja `1/0.0337*6.5` = 192,72 g

Az anyag moláris tömege 192,72 `g/(mol)`
0