Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek ennek a feladatnak a részletes megoldásában!

Főoldal » Középiskola » Kémia
424
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`DeltaT_("m,víz")` = 1,86 `(°C*kg)/(mol)` (táblázatból)

`DeltaT` = 25 °C

m = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `25/1.86` = 13,44 `(mol)/(kg)`

`M_("glikol")` = 62 `g/(mol)`

1000 g vízben van 13,44 mol glikol, ami `13.44*62` = 834,25 g glikol

Az oldat összesen 1834,25 g

1834,25 g oldatban van 834,25 g glikol

100 g oldatban van `100/1834.25*834.25` = 45,48 g glikol


Az oldat glikolra nézve 45,48 tömeg%-os.

0