Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem segítsetek ebben a feladatban!

Főoldal » Középiskola » Kémia
449
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A víz molális fagyáspontcsökkenése:

`DeltaT_("m,víz")` = 1,86 `(°C*kg)/(mol)` (táblázatból)

m = `(DeltaT)/(DeltaT_m)` = `0.93/1.86` = 0,5 `(mol)/(kg)`

19,39 g vízben van feloldva 0,61 g vegyület

1000 g vízben van `1000/19.39*0.61` = 31,45 g

Az anyag 0,5 molja 31,45 g.

Az anyag 1 molja `2*31.45` = 62,9 g.

Az anyag moláris tömege 62,9 `g/(mol)`
0