Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem segítsetek ebben a feladatban!

Főoldal » Középiskola » Kémia
382
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`DeltaT` = 0,364 °C

`M_("naftalin")` = 128 `g/(mol)`

A Raoult-koncentrációt kell még kiszámolni.

2,58 g naftalin az `2.58/128` = 0,0202 mol naftalin

173 g dioxánban van 0,0202 mol naftalin van

1000 g dioxánban van `1000/173*0.0202` = 0,1165 mol

m = 0,1165 `(mol)/(kg)`

`DeltaT` = `m*DeltaT_m`

`DeltaT_m` = `(DeltaT)/m` = `0.364/0.1165` = 3,12 `(°C*kg)/(mol)`
0