Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1306
Egy háromszög szögeinek aránya 5:6:7. Mekkorák a szögei? a leghosszabb oldala 3.5cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az oldal hossza nem kell.

5:6:7= 5x:6x:7x

5x+6x+7x = 18x =180

x= 10

`alpha` = 5x = 50 °

`beta` = 6x = 60 °

`gamma` = 7x = 70°
0