Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
887
Egy háromszög szögeinek aránya 5:6:7 Mekkora a szögei? A leghosszabb oldala 3.5 cm? Sürgősen kéne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az oldal hossza nem kell.

5:6:7= 5x:6x:7x

5x+6x+7x = 18x =180

x= 10

`alpha` = 5x = 50 °

`beta` = 6x = 60 °

`gamma` = 7x = 70°
0