Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
981
Melyik az a két szám amelynek összege 600 aránya 7:8?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az egyik szám x, a másik 600-x.

Ekkor:

`x/(600-x)` = `7/8`

8x = 7(600-x)

15x = 4200

x = 280

A keresett számok: 280 és (600-280)=320

Ha fordítva írod fel az arányokat, akkor fordítva, de ugyanez a megoldás jön ki.
0