Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
928
Négy vállalkozó egy üzletbe 10:4:6:5 arányban fektetett be tőkét.A tiszta haszon 546 ezer Forint volt.Mennyit kapott egy-egy vállalkozó ha a hasznot a befektetett tőke arányában osztották szét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
10x:4x:6x:5x

10x+4x+6x+5x = 546000

25x = 546000

x = 21840

10x = 218400 Ft-ot kapott az első

4x = 87360 Ft-ot kapott a második

6x = 131040 Ft-ot kapott a harmadik

5x = 109200 Ft-ot kapott a negyedik vállalkozó.
0