Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikában kérek szépen segítséget

Főoldal » Középiskola » Fizika
460
Csatolom a feladatokat!
Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 10. osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
2,

a,

`m_(N_2)` = `n_(N_2)*M_(N_2)` = `90*28` = 2520 g

b,

90 mol nitrogén az `90*6*10^(23)` = `5.4*10^(25)` db nitrogénmolekula van a tartályban.

c,

T = 90 °C = 363 K

V = `(n*R*T)/p` = `(90*8.31*363)/173880` = 1,56 `m^3` a tartály térfogata.

d,

f = 5 (kétatomos gázoknál)

`E_b` = `f/2*n*R*T` = `5/2*90*8.31*363` = 678719,25 J



4,

`p_1` = 378 kPa

`V_1` = 16 l

`T_1` = 42 °C = 315 K

`p_2` = 468 kPa

`V_2` = 12 l

`(p_1*V_1)/T_1` = `(p_2*V_2)/T_2`

`T_2` = `(p_2*V_2*T_1)/(p_1*V_1)` = `(468*12*315)/(378*16)` = 292,5 K

A hómérséklet 292,5 K = 19,5 °C



5,

T = állandó.

`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

`V_2` = `(p_1*V_1)/p_1` = `(140*369)/210` = 246 `cm^3`

(Ábra)

6,

a, Egyatomos gázoknák a szabadsági fok: f = 3


c, `n_(Ar)` = `m_(Ar)/M_(Ar)` = `126/18` = 7 mol

b, `E_b` = `(f/2)*n*R*T` = `3/2*7*8.31*293` = 25566 J

0