Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos.Mozgásra vonatkozó szöveges feladatok. Kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
437
Mellékeltem képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika sebesség számítás km/h
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.

Az autós x óra alatt megtesz `60*x` km-t, a biciklis `20*x` km-t, ez összesen 500 km.

20x+60x=500

80x=500

x= `500/80` = 6,25

6 óra 15 perc múlva találkoznak.


2,

Mi a kérdés? Mikor találkoznak?

Ketten együtt óránként megtesznek 10+15=25 km-t.

A 150 km-t megteszik `150/25`= 6 óra alatt.

Ha reggel 8-kor indultak, akkor 8+6=14 órakor találkoznak.

Mikor érnek oda?

A 150 km-t megteszi `150/10` =15 óra alatt; Budapestre és 8+15=23 órára.

A másik a 150 km-t megteszi `150/15` = 10 óra alatt, Mohácsra ér 8+10=18 órára.
0