Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Sos.Mozgásra vonatkozó szöveges feladatok. Kérlek segítsetek

63
Mellékeltem képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika sebesség számítás km/h
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.

Az autós x óra alatt megtesz `60*x` km-t, a biciklis `20*x` km-t, ez összesen 500 km.

20x+60x=500

80x=500

x= `500/80` = 6,25

6 óra 15 perc múlva találkoznak.


2,

Mi a kérdés? Mikor találkoznak?

Ketten együtt óránként megtesznek 10+15=25 km-t.

A 150 km-t megteszik `150/25`= 6 óra alatt.

Ha reggel 8-kor indultak, akkor 8+6=14 órakor találkoznak.

Mikor érnek oda?

A 150 km-t megteszi `150/10` =15 óra alatt; Budapestre és 8+15=23 órára.

A másik a 150 km-t megteszi `150/15` = 10 óra alatt, Mohácsra ér 8+10=18 órára.
0