Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen hosszú a teljes táv ?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
434
A kerékpáros az 1 nap megtette a teljes táv kettőötödét másnap a háromnyolcadát még 45 km-t kell megtennie. Milyen hosszú a teljes táv ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a táv x km.

1. nap megtett `2/5*x` km-t.

2. nap megtett `3/8*x` km-t.

3. napra jutott 45 km.

`2/5*x` + `3/8*x` + 45 = x

`(16+15)/40*x` + 45 = `40/40*x`

45 = `9/40*x`

x = 200

A teljes táv 200 km.

Ellenőrzés:

1. nap megtette a `2/5`-ét, azaz `2/5*200` = 80 km-t.

2. nap megtette a `3/8`-át, azaz `3/8*200` = 75 km-t.

Ez összesen 80+75 = 155 km-t.

Hátra van még 200-155= 45 km.
0