Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia kérdések? Valaki HELP!

2579
-Miért szokták denaturált szeszes vízzel mosni télen a járművek ablakát?
-Az etil-alkohol melyik tulajdonságával függ össze a jódtinktúra készítése és felhasználása?
-Lehetséges-e, hogy egy savnak ne legyen savas kémhatása?
-Melyik az a két híg savoldat, amelyek fogyasztásra alkalmasak?
-Miért nem lehet a szőlőcukrot vagy a répacukrot átalakítás nélkül raktározni a szervezetben?
-Nevezz meg állati és növényi fehérjét tartalmazó táplálékokat!
-Miért nem oldódnak a zsiradékok vízben? Miben oldódnak?
-Mi az étolaj és a zsírok biológiai szerepe?
-Hogyan lehet az olajat megkeményíteni?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
mert nem fagy meg, mivel a víznél jóval alacsonyabb a fagyás pontja
nemtudom
igen, ha abban a folyadékban amibe tettük közömbösíti, esetleg olyan gyenge hogy már a víz is megtette ezt(közömbösítette)
szén-sav, foszfor-sav
nemtudom
kókusz-zsír(növényi), disznóhús(állati)
azért nem oldódnak mert: eltérő a sűrüség illetve a polaritás. hasonló polaritású dolgokban
nemtudom
hidegben. gondolj a kocsonyára.
0