Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paralelogramma

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Szamitsd ki az ABCD paralelogramma szogeinek merteket, ha A= 2 ×B+18°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
7. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

`alpha` = `2*beta`+18

`alpha+beta` = 180

`2*beta` + 18 + `beta` = 180

`3*beta` + 18 = 180

`3*beta` = 180-18 = 162

`beta` = `162/3` = 54

`alpha` = 180- `beta` = 180 - 54 = 126

A paralelogramma szögei: 54° és 126°
1